Home » 2014-2015

2014-2015

Võru Järve Kooli põhieesmärgid 2014/2015 õppeaasta

Võru Järve Kooli õppetöö korraldus 2014/2015 õppeaastal

Võru Järve Kooli ühisürituste plaan 2014/2015 õppeaasta

Võru Järve Kooli tööplaan – september 2014 – november 2014

Võru Järve Kooli tööplaan – detsember 2014 – veebruar 2015

Võru Järve Kooli tööplaan – märts 2015 – mai 2015

Võru Järve Kooli tööplaan – mai 2015 – august 2015


PRESSITEADE: Võru puuetega laste hoiukodu saab Lastefondi toel vajalikke abivahendeid

16.06.2015

SA TÜ Kliinikumi Lastefond aitab Võru Järve Koolis tegutseva hoiukodu sügava puudega lastele muretseda aspiraatori ja funktsionaalse hooldusvoodi.

Seadmete abi saab hoiukodu pakkuda sügava puudega lastele paremat teenust, sest tagatud on aspireerimist vajavate hoolealuste turvalisus ning lamavatele lastele mugavam asend ja selle hõlpsam muutmine. Lisaks kergendab hooldusvoodi isikliku abistaja tööd, kes peab lapsi pidevalt liigutama ja ratastooli tõstma.

Võru Järve Kooli direktori Reet Kangro sõnul on seni hoiukodu teenusel olevate sügava puudega laste jaoks funktsionaalset hooldusvoodit soodushinnaga renditud, mis pole edaspidi enam aga võimalik. “Soodushinda võimaldatakse vaid ühele seesugusele seadmele lapse kohta ning kui meil teenusel oleva lapse pere soovib rentida hooldusvoodi ka koduseks kasutuseks, ei saa meie seda enam soodsalt rentida,” selgitab ta. “Vahendi täishinnaga rentimine ei ole aga meie asutuse jaoks perspektiivis mõistlik kulu. Ainus lahendus kvaliteetse teenuse pakkumiseks ja isikliku abistaja töö kergendamiseks on osta hoiukodule isiklik funktsionaalne hooldusvoodi.”

Lisaks on Võru hoiukodusse vaja laste hingamisteede puhastamiseks aspiraatorit. Siiani on lapsevanemad pidanud oma koduse aspiraatori last hoiukodusse tuues kaasa tooma.

“See on ühest küljest lihtsalt ebamugav, kuid teisalt ka ebaturvaline, sest kui lapse isiklik aspiraator peaks tõrkuma, ei saa last aspireerida ning see võib kurvalt lõppeda,” räägib Kangro. Seega on aspiraatori soetamine teenusel viibivate laste turvalisuse tagamiseks elulise tähtsusega.

Vajalik aspiraator maksab 672 eurot ning funktsionaalvoodi 650 eurot. Lastefond toetab Võru puuetega laste hoiukodu nende abivahendite soetamisel 1122 euroga.

Lastefondi tegevjuht leiab, et fondi möödunudaastasest põhikampaaniast alguse saanud Võru puuetega laste hoiukodu väärib igati toetamist, sest teenus võimaldab mitmetel perekondadel paremini toime tulla. “On täiesti mõistetav, et alles möödunud aasta sügisel avatud asutus ei ole veel suutnud soetada piisavalt abi- ja hooldusvahendeid sügava puudega laste vajadustest lähtuvalt. Püüame neile siinkohal jätkuvalt toeks olla,” sõnab ta.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.


Võru Järve Kooli õpilased osalesid edukalt Eriolümpia Eesti Ühenduse Suvemängudel Valgas – 19.05.2015


Veel fotosid!


Võru Järve kooli ja FC Helios Võru ühendvõistkond saavutas eriolümpia jalgpalliturniiril teise koha

Võru Järve kooli ja FC Helios Võru ühendatud võistkond treener Jaanus Vislapuu juhendamisel saavutas eile Viljandis toimunud erivajadustega laste jalgpalliturniiril teise koha.

Võrulased võistlesid Unified-kategoorias, kus osalevad ühisvõistkonnana eriolümpia sportlased ja partnerid ehk tavasportlased. Põhireegliks on, et partnerid ei tohi lüüa väravaid ega olla väravavahid, ning motoks „Pea meeles – me kõik oleme rohkem sarnased kui erinevad”.

„Kõik olid turniiril supertublid ja koostöö kujunes heaks,” ütles Võru Järve kooli kehalise kasvatuse õpetaja Gaida Vassin.

Võru Järve kooli õpilastel aitasid karika koju tuua FC Helios Võru mängijad Markus Joakit, Marten Luik ja Andre Väin.

Eriolümpia Eesti ühenduse ja Viljandi JK Tulevik korraldusel kolmandat aastat järjest toimunud turniirist võttis mitmes grupis kokku osa 19 võistkonda ligi paarisaja sportlasega.

FC Helios Võru treener Jaanus Vislapuu on Võru Järve kooli lastele jalgpallitreeninguid korraldanud alates eelmise aasta oktoobrist.

Gaida Vassini sõnul ootavad Järve kooli lapsed jalgpallitrenne väga ja on treenerist vaimustuses. „Treener on õpilastega väga hea kontakti saavutanud ja on osanud kaasata ka neid õpilasi, kes on seni sportimisse passiivselt suhtunud,” lisas ta.

Võru Järve kooli ja FC Helios Võru ühendvõistkond.


Unistuste tööandja 2014 konkursil võitis Võru Järve Kool publiku lemmiku tiitli.

Fotode autor Kaire Talviste


Projekt “Jõulumeeleolu Oma Koolis” – kuulutus, pilte ürituselt

„Jõulumeeleolu  Oma  Koolis“

18.DETSEMBRIL 2014

kell 11.00 -15.00   Haanja Milla Köögis

Jõulumeeleolu loob ansambel Vildist Kübar,

külla tuleb Jõuluvana

Jõulupidu toetab Kohaliku omaalgatuse programm


Võru Järve Kooli ja SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi koostööprojekt

Alates 1. oktoobrist 2014 luuakse Võru Järve Kooli juurde sügava ja raske puudega lastele hoiukodu.

Hoiukodu teenust võimaldatakse esialgu kolmele sügava ja raske puudega Järve Kooli õpilasele pärast õppetööd.

Hoiukodu avaüritus toimub 29. Septembril 2014 kell 15.00 Võru Järve Koolis. Üritust aitab läbi viia Lastefond. Avamisega seotud kulusid toetavad sponsorid Võrust.

Päevakava:

15.00 algus

-tervituseks esinevad Järve Kooli õpilased pillilugudega

-avasõna Lastefondi esindaja poolt, hoiukodu kampaania tutvustamine, tänamine

-Võru Järve Kooli direktori mõtteterad

-tutvutakse ruumidega

-intervjuud pressile, omavaheline vestlus

Täname kõiki, kes aitavad kaasa ürituse heale korraldusele ning õnnestumisele.

Võru Järve Kool

Alates 2014.a oktoobrist toimuvad Võru Järve kooli õpilastele FC Helios treeneri Jaanus Vislapuu juhendamisel üks kord nädalas jalgpalli treeningud. (Pildid)